مدیریت عملکرد در سازمان های ورزشی
به حساب خود برسيد قبل از اينكه به حساب شما رسيدگي كنند. پيامبر اكرم (ص)
انسان به گفتارش سنجيده و به رفتارش ارزيابي مي شود. امام علي (ع)
سازمان های ورزشی که بازوی اصلی ورزش هر کشور هستند، جهت بهبود عملکرد شان، به مدیریت و ارزيابي عملكرد نیاز دارند. ارزيابي عملکرد سازمان های ورزشی كشور و تعيين ميزان موفقيت آنها در رسيدن به اهداف از پيش تعيين شده، يكي از دغدغههاي اصلي مدیران آن است. از مهمترین کارکردهای ارزیابی در سازمان ها، هدایت صحیح آن ها در راستای اهداف کلان ملی و توسعه در کشور می باشد. مدیریت عملکرد، به عنوان یکی از نظامهای مدیریت منابع انسانی نقش مهمی را در بهبود عملکرد کارکنان و همسویی عملکرد آنان با اهداف کلان سازمان ها و در نتیجه بهبود عملکرد سازمان ها ایفا مینماید. ارزیابی عملکرد بخشی از نظام مدیریت عملکرد است، نظامی که فعالیت های کارکنان را در جهت اهداف و استراتژیهای سازمان جهت میدهد، راهنمایی برای تصمیمات منابع انسانی نظیر توسعه، جبران خدمات، نگهداشت و ارتقای کارکنان است، نقاط قوت و قابل بهبود کارکنان را شناسایی میکند و اطلاعات ارزشمندی را برای ارزیابی مجدد معیارها و ابزارهای انتخاب فراهم میآورد. ارزیابی عملکرد سازمان ها جهت شناسايي نقاط قوت و ضعف به منظور استفاده بهينه از منابع و امكانات از جایگاه خاصی برخوردار بوده و شایان توجه زیادی می باشد. هر سازمان و به طور عام صرف نظر از نحوه فعاليت، اندازه و ساختار خود در تلاش است تا عملكرد خود را در حد مطلوبي بهبود دهد، تا بتواند موجوديت خود را حفظ نمايند. يكي از ويژگي هاي بارز سازمان هاي پيشرو، كاربرد موفقيت آميز اندازگيري عملكرد به منظور دستيابي به بينش و قضاوت صحيح نسبت به كارايي و اثر بخشي برنامه ها، فرآيندها و افراد آنهاست. برای اینکه سازمانی به اهدافش دسترسی پیدا کند، کارکنان باید کارهایشان را در سطح قابل قبولی از کارایی انجام دهند. این مسئله برای سازمان ها امری حیاتی و ضروری است. از دیدگاه اجتماعی جالبترین نکته برای سازمان ها این است که کارکنانی داشته باشند که کارهایشان را به خوبی انجام دهند. عملکرد خوب، بهره وری سازمان را بالا می برد که در نهایت به توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ملی منجر می شود . اکثر سازمان های ورزشی کشور نظام مدیریت عملکرد دارند ولی معمولا نمایشی بوده و تفاوتی با ارزیابی عملکرد ندارد. سازمانی که سالی یکبار فرمهای ارزیابی عملکرد را تکمیل و بدون ارائه بازخور و توسعه فردی سال بعد دوباره آن را تکرار میکند، ارزیابی عملکرد انجام داده ولی نظام مدیریت عملکرد ندارد؛ چون این نوع ارزیابی، مستمر نیست، بازخور ندارد و برنامهای برای توسعه و بهبود عملکرد افراد وجود ندارد.
کتاب حاضر در ... فصل تدوین شده و محتوای آن در مورد مبانی نظری مدیریت عملکرد، فرایند آن، برنامه ریزی و هدف گذاری، نظارت مستمر و مربیگری، ارزیابی عملکرد و ارایه بازخورد و تحلیل و بازنگری و بهبود عملکرد است. در این کتاب با نحوه ارزیابی عملکرد در برخی از سازمان های ورزشی منتخب در کشور آشنا می گردید. مدیران سازمان های ورزشی می توانند با مطالعه و بررسی وضعیت موجود ارزیابی عملکرد فردی و سازمانی در حوزه ورزش و مطابقت آن با مطالب فصل های این کتاب، اطلاعات خود را به روز رسانی کرده و در زمینه مدیریت عملکرد سازمان های ورزشی بهره بگیرند.
لازم است از زحمات کلیه محققان، نویسندگان، مولفان، مترجمان و مشاوران مدیریت که از مطالب آنها در گردآوری و تالیف این کتاب استفاده شده است، تشکر و قدردانی کنم. امیدوارم کتاب حاضر مورد استفاده دست اندرکاران و مدیران سازمان های ورزشی، اساتید و دانشجویان مدیریت ورزشی واقع شده و خلا کمبود کتاب در حوزه ورزش را رفع نماید.