پتاسومتر

پتانسیومتر و رئوستا هر دو مقاومت متغییر هستند، با این تفاوت که از پتانسیومتر برای کنترل ولتاژ یا پتانسیل و از رئوستا برای کنترل جریان استفاده می‌ شود. رئوستا معمولا دارای دو جای فیش مشکی b , a ( متصل به دو سر ثابت ) و یک جای فیش قرمز c متصل به سر لغزنده است . با توجه به نوع کاربرد آن در مدار می توان از این جای فیش ها در حالات مختلف استفاده کرد.از رئوستا معمولا به سه طریق استفاده می‌کنند:
1-اگر دو جای فیش سیاه را به مدار جریان برق وصل کنیم در این صورت رئوستا به منزله‌ ی یک مقاومت ثابت می‌ باشد و حرکت لغزنده تاثیری در مدار ندارد.
2- اگر یکی ازجای فیش‌ های سیاه و یک قرمز را به مدار جریان برق وصل کنیم در این صورت با حرکت لغزنده در یک سمت مقاومت کم و در جهت عکس مقاومت مدار زیاد می‌ شود در نتیجه جریان کم و زیاد می‌ شود.
3-اگر دو جای فیش سیاه رئوستا را مستقیما به مولد برق وصل کنیم و قرمز را با یک سیاه مجددا به مدار الکتریکی اتصال دهیم در این صورت رئوستا مانند یک پتانسیومتر کار می‌ کنند یعنی با حرکت لغزنده اختلاف پتانسیل دو سر مدار الکتریکی تغییر می‌ کند در نتیجه شدت جریان هم تغییر خواهد کرد، در این عمل رئوستا عمل پتانسیومتر را انجام می‌ دهد.

دو سر کناری پتانسیومتر ، بالاترین مقاومت را به شما می‌ دهد که معمولاً ثابت است، ولی سر وسط با یکی از طرفین مقاومت متغیر را به شما می‌ دهد. در ضمن به توان قابل تحمل مقاومت متغیر توجه کنید که چند وات است و گرنه آن را با عبور جریان زیاد می‌ سوزانید.
نام :
مهندس شعادتی
موقعیت :
شهر تهران
آدرس :
تهران-لاله زار-کوچه بوشهری-مجتمع تجاری تهران الکتریک-طبقه سوم -شماره 410
تلفن :
02133999172
فکس :
02133999172
ایمیل :
به روزرسانی :
11 ماه و 13 روز و 10 ساعت و1 دقیقه 45 ثانیه پیش
بازدیدها :
2293
کد آگهی :
120363

روزانه هزاران آگهی در سایت "ایران گو" منتشر می شود. سایت ” ایران گو" صرفا به معرفی کالا ها ، خدمات و نیازمندی های شهروندان می پردازد ، لذا هیچ گونه مسئولیتی در قبال محتوای آگهی و پرداخت های مالی کاربران ندارد.لطفا هنگام داد و ستد در فضای مجازی ، از صحت ادعای آگهی دهندگان اطمینان لازم را به دست آورید.برای کسب اطلاعات بیشتربه سایت پلیس فتا مراجعه نمایید csirc.fata.gov.ir