روکش آسفالت خیابان ها
روکش آسفالت خیابان ، جاده و راه ها
اجرای روکش آسفالت
روکش کردن خیابان و ... توسط کادری مجرب
( Asphalt Overlay )
مجموعه ما توانمند در اجرای پروژه های بزرگ می باشد.
( آسفالت کاری )
همراه با تغییرات در شرایط آب و هوایی ، فرسودگی سطح آسفالت بوجود می آید که جهت جلوگیری از این فرسودگی ها می توانید با برنامه ریزی در راستای استاندارد های مطلوب شاهد بهبود وضعیت کیفیت آسفالت باشید.
مجموعه ی ما متخصص در اجرای روکش آسفالت می باشد پس با ما تماس بگیرید.
در امر روکش کردن نکات مهمی وجود دارد که می بایست مد نظر قرار گفته شود برای مثال اگر روکش خیابان بنظر صاف و هموار می آید دلیل بر مطلوب بودن و مناسب بودن آن نیست چراکه فاکتور اصلی در مطلوب بودن آسفالت تراکم و ضخامت آسفالت اجرایی می باشد که این کار نیازمند تخصص می باشد.
نکته ی مهم دیگر این است که اگر عملیات آسفالت کردن خیابان ها به خوبی به اجرا در بیاید و بعد از اجرا از آن بخوبی محافظت شود جذابیت خاصی را به خیابان ها و خانه ها و مغازه ها می بخشد که این امر مواردی همچون مقرون به صرفه ، بادوام و دائمی بودن را به دنبال دارد.
از همین روی طراحان و مهندسین با استفاده از خلاقیت های خود تغییرات جالب و بی نظیری را در آسفالت کاری پدید آورده اند همچون رنگ ، الگوی آسفالت.
لازم به ذکر است که :
•محافظت از آسفالت خیابان ها باید بگونه ای باشد که در فصل های سرد زمستانی بر اثر برف و یخبندان آسیب نبیند و همچنین در تابستان هم آلودگی و کثیفی بر روی آن تاثیر گذار نباشد.
•آسفالت مطلوب باید در مقابل ترافیک ، عبور و مرور سنگین اتومبیل ها ، بدی شرایط آب و هوایی بسیار مقاوم باشد.
•آسفالت باید بسیار هموار باشد.
•نوع روکش و آسفالت با توجه به حجم ترافیک شهری در خیابان و نوع خاک انتخاب می شود.
نکته قابل توجه اینکه بسیاری از آژانس های سازنده بزرگراه های ایالات متحده امریکا ، روکش کردن خیابان ها را مورد بررسی و بازبینی قرار داده اند تا نسب به رعایت اصول و الگوهای آسفالت کاری مطمئن شوند.
برای اجرای عملیات آسفالت به بهترین شکل 3 فاکتور اساسی وجود دارد:
* طراحی مناسب
* بکارگی و استفاده از مصالح و مواد مرغوب و با کیفیت
* اجرای صحیح عملیات ساخت و زیرسازی و مهم تر از همه نظارت صحیح و درست
لازم به ذکر است که اگر طراحی بصورت دقیق و مناسب صورت بگیرد می توان گفت که خیابان آسفالت شده تا بیست سال به شکل اولیه و بدون مشکل باقی می ماند.
در بعضی مواقع انتخاب روکش آسفالت بسیار پیچیده می شود بطوری که می بایست با توجه به تحقیق و پژوهش های سنگین صورت گرفته و همچنین فاکتور های مهم انتخاب گردد.
به هنگام انتخاب نوع آسفالت باید دقت شود که هر گاه در انتخاب از متدولوژی استفاده شد باید سبک انتخاب شده عینی ، منطقی ، علنی ، قابل توضیح و مهم تر از همه این که بهترین معیار برای پرداخت کننده مالیات را به دنبال داشته باشد.
نکاتی که باید در امر آسفالت کردن و روکش کردن آسفالت به آن ها توجه شود:
•همانطور که اطلاع دارید جاده از زمین و خاک تشکیل می شود از همین روی می باید کار زیرسازی آن را با استفاده از مواد جامد شروع کرد چراکه زیرسازی خیابان و جاده ها باید هموار، قرص و محکم باشد. ( شالوده )
•نکته مهم اینکه مجموعه ما به هیچ عنوان از تن مایه های گیاهی ، حیوانی ، خاک های سطحی در زیرسازی استفاده نمی کند.
•حدود شش تا هشت میلیمتر از سطح بالایی زیرسازی باید توسط سنگ ریزه های زبر و در عین حال متراکم پر گردد.
•جهت عریض سازی و زیرسازی مجدد خیابان باید دوباره عملیات زیرسازی با سنگ ریزه ها انجام شود تا زه کشی محل اجرا با اطمینان بیشتری انجام گردد.
•راه های ورودی و اختصاصی به کمترین میزان تراکم ضخامت ، حدود 50 میلیمتر آسفالت مخلوط گرم نیاز دارند.
•ضخامت هر لایه آسفالت حدود سه چهارم ضخامت آسفالت نرم و مخلوط و گرم است. پیمانکار باید در قراردادش میزان ضخامت و تراکم روکش را بطور دقیق ذکر کند تا ابهامات در این مورد از بین برود و از هر نوع کارشکنی جلوگیری شود.
•جهت دوام بیشتر آسفالت بهتر است که پنجاه میلیمتر به زیرسازی و چهل میلیمتر به لایه های رویی و سطح خیابان اختصاص یابد.
•روکش خیابان ها باید دارای شیب باشد ( یک چهارم اینچ در هر 5/30 ) ( دو سانتی متر برای هر 1 متر عرض ) برای هر سی متر از خیابان ، ارتفاع شیب باید چهارصد و شصت میلیمتر باشد.
•زمانیکه آب بر روی آسفالت ها جاری می شود و از مسیر خانه ها روان شده و از زیر سازی آسفالت عبور می کند که این موضوع بسیار تهدید کننده می باشد. ( زه کشی )
•نکات قابل توجه در خصوص زه کشی:
1 - زه کشی زیر زمینی اجباری نیست و لزومی ندارد.
2 - زه کشی می بایست از ساختمان ها فاصله داشته باشد و اجازه ندهد تا آب در لبه آسفالت جمع شود.
•در خیابان های خارج از شهر و خیابان های معمولی آسفالت متفاوت است چرا که بر خیابان معمولی نیروی زیادی وارد نمی شود بنابراین همان آسفالت سنتی مناسب است که در بیشتر موارد - 8 مخلوط برای زیرسازی ( به اندازه نوزده میل متر ) استعمال می شود.
•در زیرسازی جاده های خارج از شهر و همچنین پارکینگ ها به دلیل وجود فشار زیاد می توان از L- 3 ( به اندازه دوازده و نیم میلیمتر ) برای بخش های سطحی استفاده کرد.
برخی عقیده دارند که استفاده از - 3 و یا- 3A (به اندازه 5/12 میلی متر) به روکش و آسفالت دوام بیشتری می بخشد.
•برای اجرای عملیات آسفالت مطمئن شوید که پیمانکار پروژه شما ، آسفالت را حتما از تولید کنندگان مجاز و معتبر تهیه نماید چرا که در کیفیت پروژه بسیار تاثیر گذار است.
در کنار استفاده از مصالح با کیفیت اجرای صیحیح عملیات نیز امری بسیار مهم بشمار می رود.
1 - در خصوص اجرا عملیات زیرسازی دقت شود که زیرسازی هموار و محکم باشد بطوری که پیمانکار می باید مناطقی که از خاک سست و نرم تشکیل شده اند را با مواد متراکم و چگال جایگزین نماید چرا که این عمل نقش بسیار تعیین کننده ای دارد.
2 – از نشست نکردن مناطقی که خانه های جدید در آن ساخته شده است مطمئن شوید .
این امر ممکن است چندین ماه طول بکشد.
3 - سنگ ریزه هایی که در زیرسازی بکار می روند باید طوری ریخته شود که ضخامت در همه جا یکسان باشد.
4 - در قسمت زیرین آسفالت از گیاه کش ها استفاده نمایید تا اگر آسفالت به هر دلیلی ترک برداشت در آنجا گیاه رشد نکند و باعث متلاشی شدن آسفالت نگردد.
5 - باید آسفالت در درجه حرارت مناسب قرار بگیرد بطوری که اگر حرارت داده شده بیش از حد لازم باشد ، سطح آسفالت بعد از مدت کوتاهی ترک می خورد و آسفالت زودتر از مدت مقرر سخت و سفت می گردد.
نکته قابل توجه اینکه با حرارت زیاد آسفالت ، دود آبی رنگی از آن بلند می شود.
6 - پیمانکار در برجستگی بیش از پنج سانتی متر نباید آسفالت مخلوط گرم بریزد.
7 - نباید خیابان بصورت دستی توسط پیمانکار آسفالت شود.
8 - از غلتک و عملیات متراکم سازی آسفالت باید از ابتدای کار بهره گرفت تا آسفالت در جای مناسب خود قرار بگیرد و متراکم گردد و این امر تا زمانی که کلیه نقاط ناهموار پوشانده شوند ادامه یابد.