مقاوم سازی وکاشت میلگرد
اتصال یک عضو از هر جنس و به هر منظور به یک قطعه بتنی مستلزم ایجاد تمهیداتی است که در آن یک پلیت توسط چند میلگرد به بتن متصل شود تا بتواند مقامت کششی مناسب را در ارتباط با بتن برای ما ایجاد کند. بدین منظور دو روش کارآمد و دارای بازدهی بسار بالا مورد استفاده قرار می گیرد.
1- کاشت میلگرد در بتن توسط چسب مخصوص که به آن اصطلاحا کاشت شیمایی نیز گفته می شود.
در این روش ابتدا محل مورد نظر توسط دریلهای مخصوص سوراخکاری در بتن به قطر در حدود 4 الی 6 میلیمتر بیشتر از قطر میلگرد مورد نظر سوراخ شده ،توسط دستگاه باد ، گرد وغبار داخل آن تخلیه شده و توسط چسب که از دو متریال و در دو محفظه جدا می باشد توسط دستگاه مخصوص که دارای سر خرطومی شکل است از پایین سوراخ به سمت بالا پر می شود . سپس میلگرد با دست و به صورت چرخشی درون سوراخ قرار داده می شود.
2- کاشت رول بولت در بتن که به آن اصطلاحا کاشت مکانیکی نیز گفته می شود . در این روش محل مورد نظر توسط دریلهای مخصوص سوراخ میشود با این تفاوت که قطر سوراخ متناظر با قطر رول بولت میباشد به طوریکه رول بولت با چکش در سوراخ جا گذاشته میشود. سپس توسط آچار نسبت به گرداندن مهره رول بولت اقدام می شود که در این حالت مکانیسم رول بولت فعال شده و با بتن درگیر میشود . باید توجه داشت چرخش مهره می بایست به صورت کنترل شده و تحت فشار مشخص انجام پذیرد.